Za koliko bo padel življenjski standard?

2.11.2011

Spomenke Hribar nikoli nisem jemal resno. Ne zamudi trenutka, ne da bi pokazala, kako prestrašena je – in prestrašenih ljudi ne maram. Vendar pa se kdaj znajde na pravem mestu in uspe ji, da nas prestraši ob čisto pravem trenutku. To se ji je zgodilo v ponedeljek na oddaji Studi City. Pred njenim intervjujem sta se reklamirala Virant in Janković. Na Štefančičevo vprašanje, “Za koliko napovedujeta, da bo padel naš življenjski standard v naslednjih letih?” sta oba v izigrani začudenosti zavrnila vprašanje kot tako. Odgovarjata, da bo vendarle rastel.

Rastel?! Imeli bomo gospodarsko rast, ki bo zagotovila, da bo naš življenjski standard rastel?! Tega si še Pahor, ko se ga loti najbolj temačen delirij, ne bi upal napovedati. A vrnimo se k Spomenki Hribar, ki se je pojavila – kot se zanjo vendarle spodobi – zato, da bi nas nekoliko prestrašila, toda z namenom, da bi nakoncu postali budni in trezni. Spomenka Hribar zagotavlja, da bo standard padel, in prav ima.

Volitve bodo 4. decembra. Preden se bo nova vlada konstituirala in pričela z rednim delom, bo že naslednje leto. V tem času se bo samodejno dvignila zaposlenost, banke bodo normalno pumpale denar v sestradano gospodarstvo, Državni svet ne bo več arbitrarno metal v obraz vlade veto za vetom, deficit v proračunu bo enak nič in javni dolg se bo nehal povečevati. In magično bo s tem tudi standard zrastel.

Ko slišim tako neverjetno obljube iz ust tistih, ki naj bi predstavljali t.i. “novo ponudbo” in pa “učinkovito vladanje”, me je skupaj s Spomenko Hribar strah.

Gregor Kardinar

  • Twitter
  • Facebook
  • Share/Bookmark

V kategoriji miks Tagi: ,

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. Dedovanje  |  26.01.2015 ob 07:00

    Vedno slabše je!

Komentiraj

ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev